Zeelandia Nederland
  • 5/8

Oui oui, De klassiekers uit Frankrijk.

Wie Frankrijk zegt, zegt eten! Wanneer je in Frankrijk bent, kan een tripje naar de ‘boulanger’ niet ontbreken. Overal in Frankrijk is vers gebakken brood en banket te vinden. Bijna ieder dorp beschikt over minstens één bakkerij of er rijdt dagelijks een bezorgwagen voorbij. Nederlanders blijven gek op Franse specialiteiten. Herkenbaar en gewaardeerd door iedere generatie.

Wij zetten drie klassieke brood- en banketrecepten voor je op een rijtje.

Doelgroep.

Eetmoment.

Opera.

De Opera taart is een ontzettend klassiek gebakje dat in 1955 bedacht is. Het is patisserie waarvan alle laagjes zichtbaar zijn aan de buitenkant en waarbij je alle smaken in één hap kunt proeven. En dit gebakje barst van de smaken: koffie, amandel, tonkabonen … Heerlijk simpel en chique.

Smaken.

Texturen.

Madeleine Surprise.

Nog zo’n klassieker; de Madeleine. Madeleines zijn elegante Franse cakejes die gebakken worden in vormpjes die lijken op een schelp. Ze zijn het mooist als ze een buikje hebben. Door ze op smaak te brengen met en te vullen met een sinaasappelcrème zijn ze ideaal voor een winterse koffie, thee of gewoon voor tussendoor.

Smaken.

Texturen.

Saint Honoré.

Dit gebakje dankt zijn naam aan Honoré, de beschermheilige van de bakkers. Het is geïnspireerd op de klassieke Saint Honoré-taart. Maar deze mag je in je eentje opeten. Het is een overheerlijke afsluiter op een kerstmenu.

Smaken.

Texturen.

Fougasse.

Fougasse werd van oudsher gebruikt om de temperatuur van een houtgestookte oven te bepalen. Het is snel te maken, ziet er robuust uit en is heerlijk krokant. Perfect alternatief voor stokbrood. Lekker in de soep, maar ook heerlijk met een beetje olijfolie en zeezout. Délicieux!

Smaken.

Texturen.

Couronne.

Deze Franse specialiteit trekt absoluut de aandacht in de winkel. De broodkrans is zeer geschikt voor bijvoorbeeld hotels en catering, omdat het een echte showmaker is op een buffettafel. Men zegt wel ‘goede wijn behoeft geen krans’, maar deze krans doet het juist heel goed bij een glaasje wijn. Of als breekbrood bij de barbecue.

Smaken.

Texturen.

Brioche Betterave.

In dit rijtje klassiekers mag de brioche niet ontbreken. Een briochebrood is hip en heerlijk voor tijdens het ontbijt! Dit Franse brood heeft iets weg van een cake. Het is al lekker van zichzelf maar een ware zoete smaakexplosie wanneer je het combineert met de smaak van amandelspijs. Laat je verrassen door de bietenvulling.

Smaken.

Texturen.