Zeelandia Nederland
  • 8/9

Kerst 2023

De wereld op je bord

De opmars van de internationale keuken is al een tijd gaande. Consumenten worden steeds avontuurlijker, reizen meer en komen in aanraking met diverse producten en smaken. Daarom houden we de internationale kerstproducten in de gaten en brengen we de wereld op je bord.

Doelgroep.

Eetmoment.

Chocotone.

De Panettone is de onbetwiste koning op iedere Italiaanse kersttafel. Maar iedereen is verliefd geworden op Panettone en die verovert dan ook in rap tempo de wereld. Deze bevat heel veel witte chocolade en stukjes sinaasappel. Daarom noemen we hem Chocotone.

Smaken.

Texturen.

Panettone Tulband.

Als het Panettone brood de onbetwiste koning is, is deze Panettone tulband de koningin 😉 De smaken zijn afgeleid van het Panettone brood. De cake wordt misschien ondergewaardeerd, maar de heerlijke smaak en de uitbundige kerstdecoratie maken dit juist een feestelijke traktatie.

Smaken.

Texturen.

Mr. Gingerbread.

Een XL-variant van de ‘gewone’ gingerbread mannetjes op basis van cake. Leuk weetje: Elizabeth I van Engeland heeft de peperkoekmannetjes bedacht. Zij verraste haar gasten met een koek die precies op hen leek. Met kleding en al. Beter dan een selfie toch?!

Smaken.

Texturen.

Crispy Swirled Croissant.

Populair en bekend van TikTok en Instagram. De ronde croissant werd bekend door de New Yorkse bakkerij Lafayette Grand Café & Bakery. Na dit succes is het niet verrassend dat andere landen dit product overnemen. Verrijkt met een vulling en Dip naar keuze. Verslavend lekker!

Smaken.

Texturen.

Candy Cane Tijgersoes.

De bekende soes. De vorm is herkenbaar, maar het uiterlijk en innerlijk zijn verrassend. Een stoer ‘tijgervelletje’ van buiten en de warme smaken van amaretto en cranberry van binnen. Deze soes kan altijd, maar de candy cane maakt het uiteraard ‘typisch kerst’.

Smaken.

Texturen.

Olaf's Cake.

“Let it go! Let it go!” Als je het niet mee kunt zingen heb je óf geen kinderen óf je bent geen Disney-fan. Sinds 2013 is Frozen op alle fronten een hit. Frozen verkoopt! Daarom maakten we deze winterse karamel & notencake af in Olaf-style.

Smaken.

Texturen.